A klubunk életében mindig fontosnak tartottuk a sportolóink oktatásán, fejlesztésén, verseny eredmények elérésén túl, hogy a sportunk jó hírnevét vigyük, és a pilótáknak is egyéb csapat összekovácsoló programokat csináljunk. Íme néhány a karitatív tevékenységeinkből:


2013-tól minden évben szerveztünk karácsonyi focikupát a siklóernyős kluboknak. A kupa győztes nagy vándorkupát vihetett haza a klub vitrinébe. A Griff program szerevezői emléklapot és érmet osztottak, és a szponzorok ajándékokkal látták el a dobogósokat. Általában 8-9 klub csapat nevezett erre az eseményre…

Video: https://www.youtube.com/watch?v=AIwUT7eZ5JI

Griff – streamline csapat
A kupa végén csapat fotó – évekig főszponzorunk a Nirvana Hungary molinója előtt…

„2013 óta hat alkalommal rendeztük meg ezt az eseményt, amit azért találtunk ki, hogy pilótákat, siklóernyős klubokat hozzon össze egy másik sporton keresztül.Az első alkalommal 7 azután 8-9 klubbal futott a program. Egyik évben a siklóernyős válogatott is csapatot akart állítani 🙂 Volt amikor több mint száz embert mozgattunk meg a pályán belül és kívül. (Az utolsó alkalommal kapcsoltan adomány gyűjtést is szerveztünk gyerekek pilisi kirándulására). A programot non profit szervezésben csináltam, de szerencsére mindig voltak díj felajánlók, szponzorok, egyszer a Honvédelmi Sport Szövetség is, akik miatt színesebb lett a díjkiosztó. Kiemelném a Nirvana ppg max Kft, Juráskó Robi segítségét, mert a kezdetektől fő szponzora volt az eseménynek. Köszönöm! Köszönet Brigónak és segítőimnek a közreműködésben.

A Vándor Kupa amit sorrenben az MSE, Airborne, Streamline, Streamline, Airborne, Airborne vitt haza, most megérdemelten az Airborne klub vitrinjében marad! Gratulálunk, ahogyan a gólkirályoknak is.

Miért is van vége? Helyszínünk a 4 ketrec pálya és infrastruktúra megszűnt, bezárták… hasonló helyet pedig nem tudok a közelben.Így nem tudom azt a fajta programot megcsinálni, ami ennek jellemzője volt: pörgős félnapos játék az évvégi ünnepi hangulatban, ahol ennyi ‘profi’ , ‘hobbi’ és ‘labdát se látott pilóta együtt tudott játszani, néha túl lelkesülve, de leginkább Sportszerűen ! És ez a Lényeg ! Így most köszönöm, hogy részesei voltatok ennek a bulinak ! Puha leszállásokat továbbra is! ” Joe FB


Adománygyűjtést rendeztünk az utolsó focikupa alkalmával, amelyből gyerekek/osztályok szervezett kirándulását finanszíroztuk a pilis parkerdőbe. A kirándulásokat a pilisi parkerdő szakemberei vezették, így sokat tanulhattak a gyerekek. Pilisi parkerdőbe tanulmányi kirándulásra támogatásunkkal érkező osztályok számára.


Az MKK díjkiosztó, (Liga díjkisztó) egybekötve az éves Free fly parti rendezvényt mi szervezzük minden évben 2012 óta, az MKK teammel. (Ezeken a rendezvényeken klubtagjaink is sokszor dobógón állnak)

FB-2012 , FB-2013


Első pár évben Free fly farsangi jelmezes bulit is szerveztünk. Ahol egy dal erejéig még együttes is alakult, hogy előadja azt a számot, amit egyik klubnapon írtak a jelenlévők, úgy, hogy mindenki egy sort rakott hozzá a szöveghez :-)))


Egyik karitatív programunk, Fedémesen segítettünk tűzifa, tűzhely és tartós élelmiszer beszerzésével Lacibának, akinek a fedémesi siklóernyős tanulóbázis létrejöttét és évtizedes működését köszönhettük.


Repülőnapunk 30 gyereknek, diáknak adott élményt! Egésznapos siklóernyős rendezvényt szerveztünk támogatóinkkal összefogva a Farkashegyi Reptéren….

„Úgy hiszem sok jó dolgot, sok élményt, sok jól szervezett programot csináltunk már a Griffekkel, de a mostani projektünk is emlékezetes marad sokunk számára. Történetesen most a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával egy sport népszerűsítő komplex repülési napot szerveztünk a fiatal korosztálynak, diákoknak több iskolából és egy gyermek otthonban élő kis csoport számára, több mint harminc résztvevővel. A sok mosolyt, örömet amit a reptéren töltött idő szerzett nekik, sokáig nem fogjuk elfelejteni. Elméleti kiselőadások után több helyszínen zajlottak a programok, volt beülős szimulátor, startgyakorlat- ernyő felhúzás, siklóernyős tandemrepülés és kisgépes repülési lehetőség. A vendégeinket meghívtuk tízóraira és ebédre is…. ” Joe FB


Sok energiát fektettünk évekig tartó tárgyalások, összefogott munkák szervezésébe, új/régi siklóernyős starthelyek létesítésébe, engedélyeztetésébe, kialakításába, amelyek rajtunk kívülálló okok miatt több esteben dugába döltek, különböző fázisokban, volt amikor már működés után. 🙁 (Apc, Bér-hegy, Pilis ..)


Minden évben támogatjuk vagy díjakkal és/vagy szervező munkával a Magyar Nemzeti Bajnokságot és az MKK-t.