Betekintés a siklóernyőzés világába

Előzetes egyeztetéssel kipróbálható egy vagy két napos programban

A Covid miatt nem utazhatunk még, de használjátok ki az itthoni lehetőségeket, hogy a szabadban töltött legizgalmasabb sportot kipróbáljátok és tovább tanulva siklóernyős pilóták legyetek…

Ha kedvet érzel, hogy repülj, ezen a napon segítségünkkel megismerkedhetsz a felszereléssel, kipróbálhatod az ernyőkezelést, hogy el tudd dönteni szeretnél-e megtanulni önállóan, igazán szabadon repülni.

Tervezett betekintő nap február 27-28 és március 6-7.
1 nap 8ezer / 2 nap 14ezer/ (több jelentkező esetén kedvezmény)

„Álmodtad már, hogy repülsz?” – Itt valóra válthatod álmaid !

Az egy napos kedvcsináló oktatásunkat általában hétvégén tartjuk, (de hétköznapra is lehetséges) csak előre egyeztetett időben, kis csoportokban. Részletes info email-ben a jelentkezőknek.
A nap folyamán elméleti és gyakorlati oktatás lesz, ahol megismerkedtek a főbb elméleti ismeretekkel, mi is az a siklóernyő, hogyan is működik.

Gyakorlatban pedig a vízszintes talajon gyakoroljuk az ernyő kezelését, akinek jól megy, akár talaj menti siklás is összejöhet, valamelyik kis lejtésű dombon gyakorlunk, akár már el is emelkedhetsz a földtől!
Minden alkalommal oktatóink segítenek, klubtagjaink pedig hozzák a jó hangulatot. Így betekintést nyerhetsz a siklóernyőzés világába és eldöntheted, hogy folytatod-e tovább.

Találkozó: időjárástól függően, általában 9-kor
Ajánlott: kirándulóöltözet, magas szárú bakancs, fényképezőgép, elemózsia
Igény szerint videót is készítünk
A kedvcsináló program rossz időjárás esetén másik másnapra halasztjuk.
Csoportoknak kedvezmény! Egyéb ajándék!
Hozd a párod akció – ha pároddal együtt kezdtek a siklóernyőzésbe, kedvezményt kaptok!
A siklóernyős kedvcsináló nap is élmény! Nnem érdemes kihagyni 🙂

Ha úgy döntesz siklóernyős pilóta szeretnél lenni a Griff csapatában,
akkor a betekintő próba nap már beszámít az alap intenzív oktatásba, plusz tandemben repülhetsz egyet, hogy a magasság érzetet is kipróbáld. (a tandemrepülés opcionális+).

Sokunk fejében megfordult már a gondolat, milyen jó lenne kicsit kiszabadulni a hétköznapok, fárasztó, stresszes mókuskerekéből és újra felfedezni az életet, önmagunkat!
Sokan a repülésben találják meg ezt a rekreációt!

Elhagyni kicsit a várost, a zajt és megpihenni a természetben. Megállni a domboldalon és nézni, ahogy a napsütésben a szél a levelekkel játszik, meghallani a tücsök zenéjét és felsóhajtani, amikor a csodálatos csendbe néha beledalol egy madár. Magyarország és a világ legszebb helyeire juthatunk el ezzel, az itthon is egyre népszerűbb tevékenységgel, a siklóernyőzéssel. Csodálatos élmény siklani a levegőben és felfedezni a világot, amiben élünk! Egészen más milyen, így madár szemmel. Ez az érzés felejthetetlen, lenézni a még nyáron is havas hegycsúcsokra, a parányi házakra a zöldellő hegyoldalon. A völgyben az apró tavak, mint a gyémánt csillognak napsütésben. Ebben a rácsodálkozásban, az ember közelebb kerülhet önmagához, kitisztulnak a gondolatai, élesednek az érzékei és egy olyan boldog nyugalom uralkodik el rajta, amiben meghallhatja a belső hangját. Szabaddá válhat. Igaz, magát a repülést egyedül műveli de, ez nem kifejezetten egy magányos sport. A starthelyen és a leszállóban sok színes egyéniséggel találkozhatunk, akikkel a repülés, a szabadság, a természet és az élet szeretete közös bennünk.

Start gyakorlat

Néhányan, csak hétvégi kikapcsolódásként siklóernyőznek, de a magyar pilóták közül, sokan versenyszerűen űzik a siklóernyőzést, ezeknek az embereknek az életformájukká vált a repülés! Büszkén mondhatom, hogy sok kiemelkedően jó pilótánk szép eredményeket ért el, az akrobatikus siklóernyőzés és a távrepülő versenyeken, nemzetközi és világviszonylatban is!

A siklóernyőzés a repülés legszabadabb és a legkisebb költségekkel járó formája! Az önálló pilótává váláshoz, klubtagként el lehet végezni egy alap szintű oktatást. A siklóernyőzés már az elején könnyen elsajátítható, és aki komolyabban szeretne foglalkozni vele, annak egy életre szóló, folyamatos tanulás kezdete.

A Griff Siklóernyős Club vezető oktatója, Szabó József ( Joe ), aki 1997 óta repül, gyakorlott tandem pilóta-szakoktató, a magyar válogatott keret tagja több évben. Jól képzett oktatóink kezei alól remek pilóták kerültek ki. Az alap szintű oktatás a biztonságos tanulás érdekében, kiscsoportos, egyénre szabott, a Növendék 2 jogosításig tart.

A Griff Siklóernyős Club, legfontosabb iránymutatója a biztonságos repülés a folyamatos fejlődés egy nagyszerű emberekből álló csapatban!
Az alap szintű oktatás elvégzése után sem hagyunk magadra, belföldi és külföldi túráink és a télen-nyáron működő klubélet, állandó programot biztosít, ha éppen unatkoznál!
Mindig kitalálunk valamit!

Gy. B.

Lesiklások, ez két nap alatt kis ügyességgel sikerülhet, ha minden körülmény adott