Adomány programunk – Gyerekek a Pilisben

A VI. Focikupát kezdődött . A kiírásunk:  ” Az idén 6. alkalommal megtartandó „siklóernyős klubok barátságos focikupája” rendezvényünket egy jótékony cél megvalósításával is bővítenénk. A célunk gyerekek kirándulásának támogatása a Pilisi Parkerdő Zrt által szervezett túrákra iskolások számára, hogy minél több gyerek megfelelő keretek között, többször kijuthasson a pilisi erdőkbe ahol a testi-lelki felüdülés mellett környezettudatos szemléletet is tanulhasson. 

A siklóernyősök által gyűjtött támogatással reméljük, jó néhány osztály, segítséggel élő gyerekeket nevelő család is könnyebben eljuthat egy ilyen szervezett napra. 
Természetesen nem véletlenül választottuk most a Pilisi Parkerdőt, hiszen ez a helyszín egyébként is szívügye a legtöbb siklóernyősnek.
Aki közületek úgy gondolja ez megvalósítható és bármennyivel támogatná ezt a tervet, megteheti a Focikupán személyesen, illetve átutalással. A Griff SC tagjai már el is kezdték a gyűjtést, így 50 ezer forint már van a ‘perselyben’. 
Kérem még osszátok meg a klubotokban, hogy minél többen tudjanak róla, és részt vehessenek ebben a kezdeményezésben.
– Személyesen a focikupán a ‘perselybe’ gyűjtünk – itt mindenki jelképes 3D Pilis kulcstartót kap, amelyet Kemény Klári és Brigo készített. 
– Aki utalni szeretné – FONTOS a közleménybe ezt írja : Adomány-Pilis 
A fejleményekről tájékoztatunk benneteket.  „

Néhány komment a gyűjtés alatt december 29-január 10 között :     „Még egy hétig várjuk az adományokat, most a 150 gyerek is reális célnak látszik, ha nem marad alább a lelkesedés  „Mivel én is csak lustaság miatt nem utaltam -páran biztos vagyunk így – ha ide is megadod a nevet, számlaszámot,  akkor utalok is.”Nagyszerű kezdeményezés, utaltam én is. Koszi a szervezést.”Szívesen támogatom, Köszi, utalva.”Ha van általános iskolás osztály akit ajánlanátok, szóljatok!”Jó érzés, hogy több, a világ más tájékán élő Magyar pilóta is beszáll a gyűjtésbe. A siklóernyősök a focikupán kezdett adomány gyűjtéssel kb 180  iskolás gyerek (és kísérőik) vezetett túráját tudja támogatni a Pilis Parkerdő Zrt közreműködésével!  Megkezdtük az osztályok keresését és egyeztetünk a Pilis Parkerdő munkatársaival.  Köszönet Némedy Zoltán erdészetvezetőnek!   2019.02.01.  

Tavaszi Erdei iskolás túrán résztvevő osztályok:    Áprily Lajos ált. iskola – Visegrád, 1.osztály,  20+2,  Teleki Blanka ált. iskola – Budapest, 6/B,  29+2, Sztehlo Gábor Evangélikus Gimnázium – Budapest, 9/B, 36+2,

Őszi szarvasbőgés túrán résztvevő osztályok :    Laborc Iskola- Budapest, 7/B, 10+2,  József Attila ált.iskola – Szigetszentmiklós, 7/C, 30+3,  Terézvárosi két tannyelvű ált.iskola – Budapest, 2/B, 29+2

————————————-

  Az első csapat a Sztehlo Gábor gimnázium,  9/B  osztálya már részt vett a pilisi túrán, ezt írták :  „Nagyon szuper volt a nap, csodás környezetben voltunk, izgalmas volt mindkét előadás, az odúles és a vadállatokról szóló is. Szép időnk volt, a gyerekek is nagyon élvezték.Mégegyszer nagyon köszönjük a lehetőséget! ”  (2019.04.30) 

Az iskola oldalán:  https://www.facebook.com/sztehloiskola/posts/881891608821123?__xts__[0]=68.ARDYltvxGAX4pS0Qki1lWX3XMF9ckcVX_7so4kWzMrdAt5xvSoAQ2GTN9RlwHwOW2YPkHeYFPiNr-J98QPuD4xwMDNFqDouLgp4wLqRJg1QOx51vwElOC8piEmJc5hoEESNHkG55qLR_iRDFQBzYvpAr5VO0I2Zqh72D7Psi1vCm6xBM0IFXLica1-vZyXtHzyMaqWPeZMEYEm8EvBVSdF9ukYA8Mj__XUfyYXI6qZ56qbumUnH3totGAHQyMXQYPXJ_0ifRiXtUQjDaTEUH4OyT1dratNktnt_y7xsNcmJKL0rDJoDqp3EizKAOiNT_aOqOqXNSeNf7zW62w7DmPlU&__tn__=-R———————————– 

A Teleki Blanka Általános iskolások is voltak a programon, ezt írták nekünk :   

” Hőség, szúnyogok, hosszú út. Majd jókedv, érdekességek, természeti szépségek a pilisi Erdei Művelődési Ház jóvoltából. Így volt kerek, így tetszett nekünk az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola 6.b osztályának. Köszönjük az élményt amit a Griff Siklóernyős Klubtól és a siklóernyősöktől kaptunk!!!  ”        (2019.06.12) 

————————————

 A Visegrádi Áprily Lajos általános Iskola beszámolója a Mogyoró-hegyi vízbiológia programjukról :

” Az első osztályosok 2019. június 12-én a Mogyoró-hegyen
vízbiológia foglalkozáson vettek részt.
Reggel 8 órakor egész napi hideg élelemmel felszerelkezve indultunk el. A napkrémről sem
feledkeztünk meg, hisz hétágra sütött a nap.
Első pihenőnk a Sibrik-dombon volt. Az emlékmű megtekintése után elfogyasztottuk tízórainkat és
folytattuk a gyaloglást a fák árnyékában. Sajnos a szúnyogok egyből észrevettek bennünket! A
kilométerek legyőzése után megérkeztünk a Mogyoró-hegyi Művelődési Házhoz. Pótoltuk
elfogyasztott energiánkat az otthonról hozott finomságokkal, majd kezdődött a várva-várt
foglalkozás! Csaba bácsinak nem nagyon volt hangja, de ez még izgalmasabbá tette a közös munkát. Elsétáltunk a Nádas-tóhoz, ahol mindenki halászatra alkalmas eszközt foghatott meg. Hamarosan egy tál telt meg vízben található élőlényekkel: szúnyog lárva, szitakötő elhagyott bábja, pióca, ebihalak különböző fejlődési stádiumokban… Csaba bácsi hang híján mutogatott és jegyzeteket készített, így mindjárt a
hangos olvasást is gyakorolhatták a gyerekek. Nagyon sok érdekességet tudhattunk meg.
A foglalkozás után természetesen az uzsonna következett és irány a függőhíd! A bátorságpróbában
mindenki legyőzte félelmét és átsétált a hídon. Az igazán bátrak ezt csukott szemmel is megtették
társuk vezetésével.
Kicsit elfáradva, de élményekkel tele érkeztünk vissza az iskolába.
Köszönjük szépen a Griff Siklóernyős Klub és a siklóernyősök anyagi támogatását!
Az első osztályosok nevében: Kőmívesné Hoffmann Ildikó ”         (2019.06.12)

————————————–

Szabó József  –  Griffsc elnöke
2019 január 22.