15. Fai Siklóernyős Világbajnokság Monte Avena 2017, Italy

Joe beszámoló : 

Óriási élmény volt részt venni ezen a versenyen, csodálatos helyen és nagyszerű szervezésben, az olaszok szeretik a siklóernyőzést, nagy pörgés volt 2 héten keresztül Feltrében 
Az időjárás zivataros volt sokszor, nem mindennapi élményeket hozott a felhőzet alakulása, de a bomba idő nem köszöntött be a két helyszínre ahol a feladatok voltak, Feltre és Bassano környékén. 
48 ország 150 pilótája között Magyarország a 13. helyen végzett több nagy siklóernyős nemzetet megelőzve és az egyéni versenyben is nagyon helytálltak, főleg ha figyelembe vesszük a csapatok háttér körülményeit, támogatottságát is amiben nagyon nagy hátrányból indulnak a versenyzőink. 
A verseny nagyon kiélezett, itt minden hiba sokszorosan megbosszulta magát az eredményekben. Az itt versenyzők a legújabb top felszereléssel, évtized óta tartó versenytapasztalattal, helyismerettel rendelkeznek általában, közel sem olyan „könnyű” mint egy Fai2-es futam, ezt nagyon érezhető volt. Nagyon jó hangulat és csodálatos felhők közti repülések jellemezték a napokat, néhányszor stoppolták a taskot túl fejlődés, zivatar miatt. legtöbbször 60-100 km körüli feladatokat kaptunk.
Nagyon nagy élmény volt újra együtt repülni azokkal a nagy nevekkel akikkel 12-13 éve már együtt versenyezhettem, de ők azóta is minden évben a versenyzés vérkeringésében élnek, hihetetlen tapasztalatot gyűjtve…. 
Köszönöm a sok szurkolást a csapat nevében is, ez nagyon sokat jelentett !!! 
Ezúton is szeretném megköszönni a Szigetszentmiklósi Önkorményzat, az Mrsz, az Ase, a Siresz, a Dirty-Dog, a Kakukkia kft, és Bereczky Sanyi barátom megtisztelő támogatását !
Csapattársaimnak gratulálok az eredményeikhez, bravúrosak voltak !!!

Galéria : https://photos.google.com/share/AF1QipPs-fZV6P5xRBpWw2jIC_zFktjzBcp2m78X84etiIUocNuwC6wNbU9USAT2zLmpVg?key=SGNBeEFYTXhpN1dUeFNHRnZ4SXl1d0pPUjdpelZ3

Video: https://www.youtube.com/watch?v=4lq7ijWbEI8
2017 Július 27