A felszerelésünket évente érdemes ellenőrizni, a mentőernyőt áthajtogatni, a siklóernyőt bevizsgáltatni, amit a hatóság műszaki vizsgára is kötelez. Ezeket a felszereléssel kapcsolatos tevékenységeket elvégezzük a klubunkban.

‘A’ tipusú vizsgálat: 2 éves kor vagy 100 repült óráig gyári garancia. Kupola, zsinórzat, heveder szemrevételezés, kupola porozitás mérés.

‘B’ tipusú vizsgálat: 2 éves kor vagy 100 repült óra használat felett. Kupola, zsinórzat, heveder szemrevételezés, porozitás- kupola szakítószilárdság- zsinór szimmetria vizsgálat, teljes zsinórhossz mérés, trimm ellenőrzés, beállítás

KMT – Korlátozott Megfelelősségi tanúsítvány

Mindkét siklóernyős szövetség engedélyével, pecsétjével rendelkezünk, így mindenkét szervezet tagjainak tudunk tanúsítványt kiadni.

A mentőfelszerelés használatát minden évben tornatermi klubnap alkalmával gyakorló dobásokkal, elméleti tudásanyag ismétlésével tréningezzük, majd áthajtjuk. (Mentőernyőkről bővebben iTT)

Javasoljuk, hogy a felszerelésed kicsomagolása és repülés végén az összecsomagolásakor figyelmesen ellenőrizd, az észrevett kupola, zsinórzat, heveder sérüléseket javíttasd meg illetve a műszaki alkalmával jelezd a bevizsgálónak.