A siklóernyőssé válás folyamatának egyik eleme a siklóernyőnk megismerése manőverek közben és vészhelyzetekben. Ezeket lehet gyakorolni többször is a rutin megszerzéséhez és fentartásához. Ajánlott víz felett történő gyakorlás, ahol mentőmellényben és a csónakos biztosítással a legnagyobb biztonságban tudjuk a gyakorlatokat kipróbálni, elsajátítani. A gyakorlás lényege nem egy pecsét megszerzése, hanem a siklóernyőd viselkedésének megismerése, a manőverek alkalmazása és a vészhelyzetek kezelésének megtanulása a későbbi még biztonságosabb repülésekhez.

Elméleti oktatás előzi meg a helyszini gyakorlást illetve aki vizsgázni szeretne (és a ‘B’ vizsgázás feltételeinek megfelel) a B elméleti vizsga megírása.

A ‘B’ vizsgához ezeket a helyzeteket szimuláljuk, gyakoroljuk:

  • Hintázások (előre-hátra, jobbra-balra)
  • Csukások (féloldalas csukás, front stall) – kigyorsítva is.
  • Merülő manőverek : fülcsukás, B stall, spirál.

Egyéb gyakorlatok (akár ‘C’ vizsgához)

  • Átesések illetve átesési (megcsúszási)pontok keresése / Full stall , Negatív kanyar
  • Autorotáció
  • Mentőernyő dobás

Gyakorlás több helyen volt régebben, (Garda, Hallstatt) pár évig Gerlitzen- Ossiacher see felett B vizsgáztattam. Az utóbbi 11 évben a túrának a gyönyörű Bohinji tó adott otthont. A bohinji túrák alatt több segítségünk is volt már, de az utóbbi időben kialakult egy 4 fős oktatói csapat akik együtt segítenek a legjobb fejlődés elérésben. Így gördülékenyen halad a túra, több info, több segítség lehetséges, a gyakorlatokról jó minőségű felvétel készül. A jövőben más helyszínek is előfordulhatnak és megfelelő létszám szükséges.

Szállás általában apartman, 2-4 ágyas szobákban. Lehet pihenni, de ez a túra nem kirándulós, több fizikai és mentális felkészülést igényel. A túrában felszállítás kisbuszokkal (kivéve, ha felvonót kell használni), légtérdíjak, szállás, elméleti gyakorlati oktatás, 4oktató, mentőmellény és csónak biztosítás van. A kiutazás lehet kisbuszokkal. A gyakorló körök száma nagyban függ az időjárástól, de mindig a legjobbat próbáljuk kihozni a túra idejéből.

Idén is Bohinjban lesz a tábor – Június 8-11, (elmélet május 15)

részletekért, egyeztetésért hívj 06204215277