Ide több, mint egy évtized óta százával járnak minden év elején a magyar pilóták is, hiszen ennek a helynek sajátos klímája van a Földközi-tenger partján. Míg a hegyek mögött tél van (itthon is), a síelésé a főszerep, a tengerre néző starthelyen tavaszi idő várja a siklóernyősöket.


Starthely: nagy műfüves, több irányban a tenger felé startolható (650m , Ny-DNy-D és van egy K). Szuper idők vannak , a leszállóban akár 14-18 fokban lehet sütkérezni, amely egyben a strand is. (Máshová nem is szabad leszállni!) Persze a tenger hűvös de a halvérűbbek mégis megmártóznak rendszerint 🙂

Távolság Budapesttől kb 1270 km. (autópálya, de az olasz rész elég drága) Lehet lejtőzni, termikelni, és akár 4-5 órát repülni. Persze néha itt is vannak hidegebb hetek, de remélhetőleg mi (Griffes szokás szerint) jó időt fogunk ki 🙂 Van egy pár hely ahová nem lehet berepülni, de ezeket majd ott megmutatjuk. Egyébként rengeteg a látnivaló, kirándulási lehetőség a környéken , úgyhogy a kísérők is jól fogják magukat érezni.