Alapfokú intenzív oktatás

"Vágyom rá, de félek"

Ha ez jutott az eszedbe, megnyugtatlak, hogy, szinte mindenki érzett már hasonlót! Általánosságban a félelmek az ismeretek hiánya miatt alakulhat ki, ezért a tudás megszerzésével ezek egészséges mértékűvé válnak, hiszen nálunk a legfontosabb a biztonság! Legtöbben természetünknél fogva Vágyunk oda, ahol a madarak repülnek. Nekünk nem kell állandóan a földön járni, ha repülhetünk is felette.

Következő intenzív alaptanfolyamunk tavasszal indul.

A tavaszi intenzív tanfolyam pontos dátuma később kerül meghirdetésre.

Bárki jelentkezhet, aki vágyik a repülésre és elmúlt már 18 éves. Bőven elég a korodnak megfelelő átlagos fizikai állapot! Hiszen, "Minden fejben dől el!"

Azoknak ajánljuk, akiknek drága az ideje!

Hiszen az elkövetkező 2-3 hónap összes (hagyományos) hétvégi-tanfolyam napja kiváltható, most 3 szabadnappal! Azoknak, akik nem szeretnének sok időt a családjuktól elvenni, de szeretnének egy kis minőségi időt önmagukra és a repülésre szánni. Azoknak, akik netán, külföldön élnek és a szabadságukat itthon töltik, egy fantasztikus új világ, egy új életérzés megismerésével.

A Siklóernyőzés a repülés (hacsak nincsenek saját szárnyaid) a legszabadabb, legolcsóbb és leggyorsabban megtanulható formája. Azt tapasztaltuk, hogy a mi kiscsoportos, egyénre szabott képzésünkkel, 10 egymást követő alkalom alatt elsajátíthatóak az alapok. Viszont nem szeretnénk megtéveszteni, az alaptanfolyam elvégzése, csak az igazi tapasztalás kezdete.

A továbbiakhoz is, kellő alázat és tudásvágy szükséges. Szerintünk, a tudás elmélyüléséhez, az önálló, biztonságosan repülő pilótává váláshoz szükséges út miatt, utána is időt kell szánni rá, használni, gyakorolni a megtanultakat és tovább fejleszteni. Mi a későbbiekben is biztosítjuk számodra ezt a hátteret.

Mi a Tanfolyam programja?

Az elméleti és gyakorlati oktatások váltják egymást, mert azt tapasztaltuk így még könnyebben megérted a repülés alapelveit. A szárnyunk jelzéseit és irányítását, a közeget, amiben repülünk és a biztonságos légiközlekedés szabályait. Megismerkedsz a felszereléssel és a legfontosabb alapismeretekkel, megmutatjuk, hogyan kell a talajon helyesen kezelni az ernyőt és megtanulod az alap starttechnikákat is és életedben talán először elemelkedhetsz a földtől! A repüléseidkor PMR rádiós irányítással segítünk szélesíteni a komfort-zónádat. Megtanítjuk, hogyan kell a fokozatosság megtartásával egyre magasabb lejtőről, dombokról lesiklani, és biztonságosan leszállni. Ezzel egyidejűleg, megtanulod az Aerodinamikát, a Repüléselmélet, a Meteorológiát, a Szabályokat és a Különleges repülési helyzetek felismerésének és kezelésének helyes módját, sőt már a tantermi szimulációkat is elvégezted. Ekkor megírhatod az elméleti vizsgát!

Mivel nem szeretnénk ha rádiófüggő, távirányítású pilótanövendék lennél, szerintünk nagyon fontos az elméleti tananyag megértése és tudása.

Ha sikeres elméleti vizsgát tettél és már magabiztosan mennek a startok és a leszállások, tovább léphetünk a nagyobb magasságú repülésekhez, ehhez a legcélravezetőbb, intenzív képzésnél, a csőrlésből indított repülések, Miért a Csőrléses módszerrel? Mert biztonságosabb, a szélirányra sokkal toleránsabb és sokkal gyorsabban lehet újra a magasba kerülni, mint hegyi körülmények között. Emiatt egy alkalom alatt 3-5 repülés is beleférhet. Az alapfokú manőverek begyakorlása és a magasságleépítés biztonságos megtanulása után, léphetünk tovább, a magashegyi repülésekre, amik a gyakorlati vizsgával érnek véget.

Általában minden alaptanfolyam végeztével gondoskodunk tovább képzési lehetőségről számotokra. Az "A" vizsga utáni időgyűjtő repülések, lejtőzés, termikelés megtanulása miatt Szlovénia és Olaszország csodás hegyeihez szeretünk menni. Reméljük, megint olyan jó időt fogunk ki, hogy friss A vizsgás Pilótaként, akár több órát is a levegőben lehetsz! Az Októberi tanfolyam elvégzése után, November 1-4-ig Szlovéniai siklóernyős túrát szervezünk, ahol a biztonságosan, több oktató iránymutatása alapján, elkezdődhet a haladóvá válásod.

Részletek a Túrák menüpont alatt.

Alapelvünk, hogy a legkevesebb költség és idő ráfordításával, a legnagyobb repülési eséllyel rendelkező helyeken, a legtöbb tudást megszerezd!

Mikor indul a képzés, meddig tart?

Okt. 20- 28-ig alapfokú siklóernyős intenzív tanfolyam indul. Kiscsoportos, személyre szabott oktatás. Több oktatónk jelenlétével a kellő felkészítés érdekében.

A siklóernyőzés nagyban függ időjárástól, mindig próbálunk alkalmazkodni hozzá, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle. Ha az időjárás akadályozza a megfelelő haladást a tanulásban, akkor néhány pótnapot biztosítunk.

Mennyi a képzés díja?
Miért ajánljuk az jó szívvel az intenzív alaptanfolyamot?

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, az egyre gyorsuló világunkban, nagyobb igény van a gyors de, alapos tudást átadó oktatásra, ezért intenzívnek nevezett alaptanfolyamokat indítunk, mert a tanulóknak könnyebb rövidtávra tervezniük, mint hónapokra előre, minden hétvégét szabaddá tenni.

Az Intenzív képzés díja: 120 000 Ft ( 1-3 főig )

Októberi tanfolyam csoportos kedvezmény díja: 65 000 Ft (4 fő felett, a csoportban max.10 növendéket fogadunk)

A jelentkezésedet 10 000 Ft tagdíj átutalással érvényesíted.

Számlaszám: 10700512-67442797-51100005 Cib Bank
Közlemény: Griff sc - tagdíj

Lehetőséged van ütemezett fizetésre, hogy menet közben legyen időd eldönteni, szívből vágysz-e arra, hogy siklóernyős pilóta lehess.
A tanfolyam első napján, Október 20.-án 30 000 Ft
A nagy magasságú repülések előtt, Október 24.-én 35 000 Ft

Ezt tartalmazza a tanfolyam idejére:

 • A felszerelést a gyakorláshoz: ernyő, beülő, sisak, rádió
 • 5 x 2 óra elméleti oktatást + online elméleti segédanyagot
 • Vizsgára való felkészítést
 • Vizsgadíjakat
 • Legalább 10 alkalmas Gyakorlati oktatást
 • Személyre szabott képzést, oktatói felügyelettel és rádióirányítással

Ha úgy érzed a siklóernyőzésben megtaláltad azt az örömforrást, sportot, életformát, amit kerestél, a tanfolyam vége felé segítünk a hozzád illő felszerelést is megtalálni! (A magas startokat már érdemes saját felszereléssel megkezdeni.)

Amit hozz magaddal: kirándulóöltözet, zárt cipő (lehetőleg bakancs), elemózsia, naptej, füzet, ceruza és az elszántságod.

Milyen helyszíneken lesz az oktatás?

 • Az első néhány napban a Budapest környéki oktatóhelyeken. Ezek elérhetőek, Budapest 30 km-es körzetében.
 • A következő helyszín, lehetőség szerint a Fedémesi siklóernyős oktatóparadicsom, itt ízleled meg a kisdombos lerepüléseket 50-60 méteres magasságból.
 • A nagyobb magasságú szoktató repülések, először csőrlésből általában a Kalocsai reptéren történnek 300-800 m magasságig húznak.
 • A hegyi repülések helyszíne általában Eger, a Nagy-Eged hegy.

Ami nincs benne a tanfolyam árában:

 • Az oktatási helyszínekre szállítás általában 9 személyes kisbusszal történik. Aminek a költségét elosztjuk.
 • Fedémesen a felszállítás 300 Ft alkalmanként.
 • A Fedémesi szállás, teljes ellátással
 • A Csőrlésből való repülés esetén, csőrlésenként 2 000 Ft.
 • Repülőorvosi vizsgálat
 • Szövetségi díjak

Hogyan tovább, a sikeres Alapvizsga után?

A tanulásnak sosincs vége, még számunkra sem! Hiszen ahogy tapasztalni is fogod, nincs két egyforma repülés, időjárási helyzet, többek közt ezért is megunhatatlan Ekkorra, „A” vizsgás siklóernyő pilótajogosítással rendelkezel, az Egyesületi kereteken belül lehetőséged lesz a továbbfejlődésre. Célunk a folyamatos tanulással és tapasztalatszerzéssel, hogy biztonságosan repülj, jó döntéseket tudj hozni és csodálatos élményeid legyenek! A siklóernyős túrákon tartjuk a gyakorlati haladó képzéseket, Európa legszebb helyeit láthatod madárszemmel. (Szlovénia, Olaszország, Franciaország, Ausztria, Monaco, Macedónia, Erdély) Itt rádióirányítással is segítünk a lejtőzés és a termikelés megízlelésében, hogy már akár órákon át is fent tudjatok maradni. Ezek időpontjait próbáljuk hosszú hétvégekre szervezni.

Jelentkezés

Ha repülni szeretnél, az egyik legfontosabb, hogy miért?

Amióta világ a világ, az ember, azóta tekinget fel az égboltra, próbálja megfejteni a változásait. Kilesni a titkait. Csodálattal és félelemmel kémlelve az ismeretlent. Emberfeletti erejétől megbűvölve, képzeletében Isteneket, félisteneket és mitikus szárnyas élőlényeket költöztetett az fellegek közé. A kíváncsiság és az elemek meghódítása annyira erős az emberi fajban, hogy az Istenek után megszülettek a tudományok, amik segítenek nekünk a vélt és a valós félelmeink megkülönböztetésében.

És mégis minden tudományos magyarázat ellenére, ámulattal nézzük az égen vitorlázó madarakat, ahogy rezzenéstelen szárnyakkal siklanak a levegőben. Hiszen ez varázslat. Vágyunk a bőrünkön érezhető simogató menetszélre, nagyot lélegezni a friss levegőből, a csendre ami körül vesz és a bensőket is elcsendesíti, az összes érzékszervünk újra tanulja a megismerési folyamatokat. Élesedik a rejtett érzékeink és ebben az új környezetben, a tanulás alatt jobban megismerhetjük önmagunkat is. Ha hozzánk hasonló szabad lelkű ember vagy, a siklóernyőzés neked való.