Idea

Azt gondolom, hogy ez az a tevékenység, ami mindenkinek több, mint egy sport, ez egy fajta életforma is. Reggel kinyitom a szemem, és már nézem is a felhőket az égen, vagy a meteót az interneten. Hol lehet repülni? Persze ezt teszik a többiek is, na azután jönnek a telefonok, ki, hova megy repülni.

Magát a repülést egyedül műveled. Ilyenkor közelebb kerülhetsz önmagadhoz, kitisztulnak a gondolataid, élesednek az érzékeid, és egy olyan boldog nyugalom uralkodik el rajtad, amiben nagy felismerésekkel gazdagodhatsz, meghallhatod a belső hangod. Ez a magaddal eltöltött, az önmagadra szánt időd minőségi formája lehet. Szabaddá válhatsz!

Magát a repülést egyedül műveled, de ez nem kifejezetten egy magányos sport. A starthelyen vagy a leszállóban sok színes egyéniséggel találkozhatsz, akikkel a repülés, a szabadság, a természet és az élet szeretete közös bennetek. Nem számít, ki honnan jött, a starthely a szabad emberek találkozóhelye, neked is ott a helyed!

„Elámultál-e már csillagfényes éjszakán az égre meredve a tér végtelenségén?
Lenyűgözött-e ilyenkor az univerzum tökéletes csöndje és fölfoghatatlan végtelensége?
Hallgattad-e, hallgattad-e igazán a hegyoldali erdőben futó patak hangját?
Vagy a feketerigóét alkonyatkor csöndes nyári estén?
Csak akkor ébredhetsz ilyen élményekre, ha az elméd elcsitul.
Ehhez egy pillanatra le kell tenned problémáid személyes poggyászát, a múltadat, a jövődet és minden tudásodat.
Máskülönben csak nézel, de nem látsz, fülelsz, de nem hallasz. A teljes jelenlétedre van szükség.
Többről van itt szó, mint a külső formák szépsége. Csak akkor tárja fel magát előtted, amikor JELEN vagy. Elképzelhető vajon, hogy ez a megnevezhetetlen lényeg és a Jelenléted egy és ugyanazon dolog?
Vajon létezhetne-e a jelenléted nélkül? Merülj mélyen a kérdésbe.
Találd meg a választ önmagad!"

/ E. Tolle /