Alapfokú hétvégi oktatás

Siklóernyős pilóta képzés
hétvégéken

vagy akár hét közben is. (Ajánlott az intenzív tanfolyam)

Jelentkezés
Telefonon: +36 20 421 5277

A siklóernyőzés nem csak sport hanem életforma is.

Az alapfokú képzés a klubunk tagjaként a siklóernyős alapismeretek és gyakorlati elemek megtanulásával az "A" vizsga megszerzéséig tart. Az alapok elsajátítása kb. 6-8 hétvégét (általában 12-17 nap) vesz igénybe - ez időjárástól és egyéni képességtől is függ. Az oktatás szombaton és vasárnap, illetve igény szerint hétköznap is lehetséges. Első nap lehet egy próbanap, hogy meglásd maradsz-e nálunk. Tapasztalt oktatóktól tanulhattok, vezető oktatónk 19 éve repül (volt válogatott kerettag, tandempilóta, 1600+ óra repült idővel, TF siklóernyős edző). A képzések alatt megismerkedtek azokkal a repülőterületekkel is, ahol a vizsga után önállóan repülhettek, oktató vagy pilóta felügyelet mellett. A levizsgázott pilóta növendékek hazai, és nemzetközi jogosítást kaphatnak.

Az alapfokú képzés tartalma:

  • elméleti oktatás
  • gyakorlati oktatás
  • rádió irányítás
  • felszerelés a oktatás idejére
  • alapfokú elméleti, gyakorlati vizsga

Oktatás helyszíne időjárástól függően Budapest (HHH) környékén és Máriahalom, Epöl, Pilis, Vácduka, ill. Fedémes hétvége.
Távolabbi helyszínek (Eger, Nyikom, Apc) az időjárás függvényében, előzetes egyeztetést követően, a magas startoknál, illetve a csőrlőpályákon. (Gödöllő, Kalocsa, Kocs)
Ajánlott felszerelés: kirándulóöltözet, magas szárú bakancs, elemózsia, toll-füzet.

Az alapfokú (paragliding) képzés részei:

  • elméleti oktatás + egyéni felkészülés, majd írásbeli vizsga
  • talajgyakorlatok - ernyőkezelés- kis dombos gyakorlati képzés, hegyi magas startok, (opció a csörlés oktatás)
  • kb. 1 óra repült idő - (kb. 30 felszállás, majd gyakorlati "A" vizsga)

A siklóernyős elméleti oktatás: a siklóernyőzés története, felszerelés-ismeret, meteorológia, műszerismeret-navigáció, aerodinamika, csörlési ismeretek, repülési szabályok, egészségügyi ismeretek, repüléspszichológia, verseny- és sportszabályok, repüléstechnika.

Jelentkezni 16 éves kortól (18 éves kor alatt írásbeli szülői beleegyezés szükséges), egészségügyi alkalmassággal lehet. A jelentkező számítson arra, hogy a repülésre rászokhat, és átformálhatja az életét. A repülés életforma! Ennek a sportnak nagy a szabadidő igénye, erősen függ az időjárástól és némi fizikai igénybevétellel jár.

Az "A" vizsga megszerzése után érdemes saját felszerelést beszerezni, (segítünk a beszerzésben és üzemben tartásban), majd további tanulással és gyakorlással, újabb elméleti és gyakorlati vizsgával, valamint minimálisan 10 óra repülési gyakorlat után szerezhető meg a ("B" vizsga) Pilóta jogosítás, amely már önálló siklóernyős repülésre jogosít.
(megjegyzés: siklóernyőzés, a biztonságos repülés megtanulása hosszabb folyamat, mint pár nap és megvannak a költségei, ha valahol ennek az ellentétét állítják, ne hidd el, illetve körültekintően járj el!)

Nálunk a képzés kis csoportban, kellő figyelem mellett történik. (nem tömeges, sokan egy ernyőre várós oktatásban)
Klubunkban 15-70 évesig repülnek, tehát a kor nem számít :-) Egy kis sportosság, nagy kitartás, és szép sikereket lehet elérni. Szeretettel várunk csapatunkba!

Jelentkezés